b Simão Bahlzacar genoemd in persschandaal

Vilvoorde – Mede-hoofdredacteur van EDV Simão Bahlzacar werd vandaag genoemd in een groot persschandaal  rond  de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). Een aantal journalisten kwam reeds ter sprake uit de hoek van de kwaliteitskrant ‘De Standaard’, maar nu viel de naam Bahlzacar van het superlatieve periodiek van EDV.

paard agenda

De bal ging aan het rollen met een persoonlijke vendetta tussen Antwerps burgemeester Bart ‘gruute moile’ De Wever en journalist Bart ‘dampuurt schraaifschuule’  Brinckman. De één verweet de ander dat hij te persoonlijk de man aanviel, maar al snel werden verschillende journalisten erbij gesleurd die achter de schermen de agenda van de Belgische politiek mee bedisselden. Deze schare ‘insiders’ zou de prioriteiten van bv. de begrotingsonderhandelingen mee bepaald hebben, om er dan direct ook een primeur over te kunnen schrijven. Een onderzoekscommissie van de VVJ stelde vandaag een aantal vragen aan Brinckman en daar kwamen een aantal collega’s ter sprake, niet in het minst Simão Bahlzacar. Volgens interne bronnen had Simão (eigenaar van paardenlookworstenfabrikant  ‘Chupo o cavalo’) de nieuwe kwaliteitsregels inzake het slachten van paarden zelf op de agenda gezet.

Bahlzacar zelf weigerde voorlopig alle commentaar, maar we konden ons oor wel te luister leggen bij die andere hoofdredacteur Mbo Verstraeten: “Ik vind het bijzonder jammer voor ons publiek dat Simão  genoemd werd in deze affaire. Hij schreef het merendeel van de artikels en iedereen kon steeds goed lachen met zijn schabouwelijk Nederlands. De inhoud was soms volledig met de haren erbij gesleept of ronduit vervalst, maar het blijft een bovenste beste gast die initiatief toonde en het hart op de goede plaats heeft.” Bij de vraag hoe EDV dit probleem zal aanpakken kregen we voorlopig enkel commentaar van Livinho: “Als het moet leggen we ons hele persapparaat volledig stil om alle onderkruipers bij de lurven te vatten.”

Tot slot wouden we nog snel weten wat de mini-vesraad van midden augustus zoal zal brengen.  Op die vraag antwoordde Livinho: “Ik vrees dat een kleine maar vastberaden kern op die vesraad een aantal functies naar zich toe zullen trekken, bv. de functie van secretaresse van de secretaris of stookves.”