b De Beize wint ook tweede toernooi “Vrienden van De Ves”

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseerde Eendracht De Ves een tweede toernooi in de Veskom. En net als de vorige keer kon De Beize de beker in de lucht steken. Hiervoor moest het in de finale wel alles geven om thuisploeg EDV van een eerste titel te houden.

2017_08_19_tornooi_09 Foto van huisfotograaf Jan Baman ©

Het toernooi begon met een wedstrijd tussen (zaal)voetbalploeg Data M en EDV. Na een wat afwachtend begin kwamen beide ploegen éénmaal tot scoren. Hierna drukte De Ves het gaspedaal in en uiteindelijk kon het zich met een mooie 5-1 overwinning plaatsen voor de finale. In deze wedstrijd gaf vooral Theodore een goede indruk met splijtende acties, een assist en twee doelpunten.

De tweede wedstrijd was weggelegd voor titelverdediger De Beize die het opnam tegen ‘De Vrienden van Joost’. De beize, met vele spelers van HO Kalken in de basis, maakte duidelijk dat het opnieuw was gekomen om te winnen en kon al snel een voorsprong van drie doelpunten nemen. ‘De Vrienden van Joost’ waren wat overdonderd en een gebrek aan automatismen waren duidelijk in deze samengeraapte spelersgroep. Hun inzet was bewonderenswaardig maar een gebrek aan kwaliteit zorgde ervoor dat de score nog wat verder opliep.

Na een korte pauze was het dan tijd voor de kleine finale tussen ‘Vrienden van Joost’ en Data M. Zij maakten er een echte topmatch van met spanning tot het einde. Met veel inzet, duelkracht en enthousiasme leek de match de kantelen in het voordeel van ‘Vrienden van Joost’ maar uiteindelijk kon de ervaring van Data M hen toch nog verschalken met een ultiem doelpunt diep in de tweede helft. Uitslag 2-3.

Met de finale als hoogtepunt van de dag konden de supporters voor het eerst zien wat ze mogen verwachten van Eendracht De Ves dit seizoen. Een opvallend gegeven, De Beize had maar tien spelers waardoor Vod Rostov in plaats van zijn comeback te maken bij Eendracht De Ves, een zwart truitje aantrok van De Beize.

De Beize was favoriet maar had het toch niet onder de markt tegen een goed georganiseerde Vesploeg. Na twee doelpunten van De Beize leek de eindzege op zak maar Eendracht De Ves knokte zich knap terug in de wedstrijd en een kwartiertje voor het einde was de gelijkmaker een feit. Net op het moment dat de match op verlengingen leek uit te draaien kwam er nog één verre bal over de verdediging van De Ves waarna de aanvaller van De Beize uit een scherpe hoek kon afwerken. 2-3 en match afgelopen.

2017_08_19_tornooi_04De finale werd gespeeld door De Beize en Eendracht de Ves ©Jan Baman

Eendracht De Ves liet wel zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en de hoop bij de supporters is stijl de hoogte ingegaan na deze knappe prestatie op eigen veld. De ploegsfeer zit duidelijk goed want de nabespreking van het toernooi duurde nog tot in de vroege uurtjes.

Eendracht De Ves wenst alle aanwezige ploegen te bedanken voor de sportieve sfeer en hoopt jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de derde editie van het toernooi.