b “Ik vond mezelf wel goed” – trainer Mbo

EDV mag beker vergeten na 1-8 nederlaag tegen Lieske B

logonew

KALKEN – Het nieuwe seizoen begint traditioneel met een bekerwedstrijd en EDV had geen geluk bij de loting. Trainer Mbo stond onmiddellijk voor een loodzware opdracht tegen Lieske B, een ploeg die op enkele jaren tijd van vierde naar tweede klasse is gestegen. “We hebben nog veel werk,” reageerde trainer Mbo teleurgesteld achteraf. “Al vond ik mezelf wel goed.”

Edv begon met vol goede moed en een nieuwe tactiek. Even leek het erop dat trainer Mbo een tactisch genie is maar niets is minder waar. De verdediging stond op slappe benen, het middenveld vond geen aansluiting en de spitsen liepen er zonder idee bij. De Ves stond al snel 5-0 in het krijt.

Het was duidelijk dat er tijdens de rust iets moest gebeuren en Mbo greep in met vier wissels. Er leek veel kwaliteit van het veld te gaan, maar toch begon de Ves beter te combineren en te voetballen. Een remonte was in de maak toen na een prachtig samenspel tussen Rapsat en Savage de Ves kon scoren maar alle hoop werd al snel de kop ingedrukt. Toen Mikis op hoekschop van Livinho een grote kans mistte en Lieske B nog even doordrukte scoorden ze nog vijf goals. Eindresultaat 1-8.

Met deze nederlaag is het duidelijk dat Eendracht De Ves nog een lange weg te gaan heeft en dat een goede tactische voorbereiding volledig ontbreekt. Vanaf het moment dat Lieske B doordrukte keken de spelers naar Mbo die geen oplossing vond.

Hij reageerde achteraf bijzonder ontgoocheld. “In de eerste helft hadden we te weinig motivatie en duelkracht. Ik had mijn spelers nochtans gewaarschuwd voor de kracht van Lieske B. Er zal nog hard moeten gewerkt worden want sommigen haalden hun niveau totaal niet. Indien de mentaliteit bij sommigen niet snel wijzigt dan stuur ik ze naar de B-kern. Als ik dan naar mezelf kijk en zie hoe gretig en hoe goed ik inval dan snap ik niet hoe sommigen goed slapen ’s nachts. Als je niet wilt zweten voor de club dan is het beter om nog voor 31 augustus een andere club te zoeken. Ik hoop dan ook dat De La Vega snel fit wordt. Voorlopig traint hij nog individueel maar na de interlandbreak bij de Rode Duivels verwacht ik hem opnieuw 100% fit.”

Deze zaterdag is er de eerste competitiewedstrijd tegen Yellow Riskers die hun bekerwedstrijd met 6-3 konden winnen tegen Bateas Sport. Trainer Mbo heeft laten weten dat hij een reactie van de spelerskern verwacht.