b Michel Botero gaat met de voet vooruit richting het nieuwe seizoen

Michel ‘The Knife’ Botero is een verdediger zoals er nog maar weinig te vinden zijn. Positioneel onnavolgbaar, kopbalsterker dan Sergio Ramos en een tackle waarvan menig aanvaller nachtmerries heeft. Maar Michel is niet alleen scherp op het veld, hij liet ook zijn scherpe tong los om een voorbeschouwing te maken van het komende seizoen. “De voorbije jaren waren er altijd ambities die we niet konden waarmaken. We moeten realistisch zijn of we gaan ontevreden zijn op het einde van het seizoen.”

michelbotero

“Als we in de eerste helft van het klassement eindigen zullen we een goed seizoen gedraaid hebben. Dit mag misschien weinig ambitieus klinken, maar we moeten ook realistisch durven zijn. Laat ons de rangen sluiten en gaan voor een haalbaar doel. Mijn ultieme droom is om scherprechter te zijn voor de titel. Laat Eendracht De Ves beslissen wie er kampioen kan worden. Want in een goede dag, met de steun van de supporters, zijn we altijd in staat om zelfs de beste ploegen te verrassen.”

“Voor de topschutter kijk ik niet naar de zogenaamde nieuwe revelaties. Geef mij maar één van de oude knallers, genre De La Vega of Theodore. Al zijn beiden onzeker. De eerst heeft nog heel wat revalidatie voor de boeg, de tweede moet een stevige omschakeling maken van triatlon naar voetbal. Hiervoor zal hij uiteraard zijn fysiek wat moeten verbeteren aangezien ik voetbal toch lastiger inschat dan een triatlon. Het zou voor beiden een beloning zijn voor hun inspanningen. Als het hen toch niet zou lukken, dan zie ik graag onze gesubsidieerde allochtoon, Tamlich Rapsat, topschutter worden.”

“De revelatie? Hier ga ik een grote gok doen. Mbo wordt de revelatie. Maar als trainer welteverstaan, niet als speler. We weten ondertussen allemaal dat zijn spekreet opnieuw Amerikaanse proporties heeft aangenomen, en in zulke vorm zal hij dus geen potten breken op het veld. Naast het veld heb ik wel hoge verwachtingen van hem. Hij zal ons verbazen met gewaagde tactische plannen en wissels die een nieuwe wind doen waaien in de vaak vastgeroeste denkpatronen bij spelers op het veld.”

“Ik kan niet anders dan mezelf vermelden als ik aan gele kaarten denk. Onze voorzitter zei het al: mijn tackles zijn zeer vaak perfect uitgevoerd, maar dat ontgaat vaak de aftakelende arbiters van het LVVBM. Daarom verwacht ik opnieuw enkele kartonnen op mijn naam. Met uiteraard ook Carlos Cocos en kapitein Caravan Simunic. De eerste omdat hij gewoonweg toppezot is en de tweede aan de noodrem durft trekken in functie van de ploeg.”

“Voor mezelf zou ik graag een seizoen spelen waarin in constant kan presteren. Nog al te vaak worden geniale flitsen afgewisseld met verkeerd positiespel. Indien ik dit kan ombuigen en ook de rest van de defensie presteert, durf ik te voorspellen dat EDV niet te veel tegendoelpunten zal moeten slikken dit seizoen.”