b Gouden Ves Rert Baman wil opnieuw een veulen zijn

Als je als voetballiefhebber aan Wales denkt schieten twee namen spontaan naar voor; Gareth Bale maar vooral Gouden Ves Rert Baman. Deze Ves in hart en nieren is een Europese topverdediger die zich op dit moment in Taganga, Colombia, aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen. Daar traint en leeft hij op zo een 4000 meter boven de zeespiegel en trekt hij rond met de rugzak. “Op die manier zal ik enkele van de kleinere spelers kunnen dragen tijdens matchen dit seizoen.”

11053581_1006769306041820_5055558612081668725_nIedereen kent Baman als een groot filosoof

“Als ik hier in Colombia vertel dat Eendracht de Ves voor plaats drie moet gaan in het klassement krijg ik overal hetzelfde verhaal te horen. ‘Top drie?! U bedoelt zeker dat EDV kampioen zal spelen. Wij volgen elke match van EDV en zijn vooral fan van die Carlos Cocos. Hoe loco in de coco is die wel niet zeg.’ Maar ik wil zelf realistisch blijven en een top drie plaats lijkt mij dan ook een gezonde ambitie.”

“Ik geloof zeer hard in horoscopen en die hebben mij verteld dat Tamlich topschutter zal worden. Ook toen ik Tamlich zijn kaarten heb gelegd vertelden die mij dat hij veel kansen zal krijgen die anderen dan missen waardoor hij op de rebound kan scoren. Maar toen ik de laatste kaart op tafel legde was het de kaart van ‘den Duvel’. Dus enkel als hij van den Duvel kan blijven zal hij topschutter kunnen worden.”

“Daarnaast verwacht ik enorm veel van Mbo. Alle ogen zijn nu op hem en zijn nieuwe functie gericht. Famous of infamous? Time will tell…. Ook van Mikis Napravadolopulatos verwacht ik veel. Hij zal dit seizoen waarschijnlijk veel in de goal staan en van een getrouwde man weten we allemaal dat hij aan snelheid inboet. Hierdoor schat ik in dat hij veel te traag zal uitkomen en vaak aan de noodrem zal trekken. Hij pakt de meeste gele én rode kaarten dit seizoen.”

“Voor mezelf leg ik de lat hoog. Ik wil opnieuw mijn niveau van de beginjaren terugvinden toen ik nog als een jong veulen over het veld galoppeerde. Nu is het eerder als een boerenpaard die een veld aan het verbouwen is. Maar ik doe er alles aan om opnieuw een rots in de verdediging te zijn. Elke week opnieuw.”