b Voorzitter Betrand wil kampioen worden

Bertrand De La Rouque is jarenlang voorzitter en heeft een zeer sterke reputatie op en naast het veld. Hij is de Ves en de Ves is Bertrand. Meestal toch. Want in al die jaren als voorzitter is Eendracht de Ves nooit op de positie geëindigd die de voorzitter gevraagd heeft. Toch is Bertrand opnieuw razend ambitieus: “Onze enige mogelijke ambitie is de titel.”

10632846_10153135151598765_6644609409098071043_n(1)

“Wij eindigen sowieso bovenaan. Het niveau van onze reeks is de voorbije jaren uitgevlakt en Eendracht de Ves is zoals een goede fles wijn, wij worden beter met de jaren. De enige juiste ambities die ik als voorzitter kan hebben zijn dan ook de titel en topschutterstitel voor iemand uit onze club.”

“Over die topschutterstitel wil ik dan ook nog kort zeggen dat ik het irrelevant vindt wie deze wint. Het collectief primeert en hopelijk kan iedereen er dan ook minstens eentje prikken.” Of dit nog over goals scoren ging of over vrouwen in de kantine was niet duidelijk bij de redactie.

“Ook ik roep net zoals Inamuder Vod Rostov op tot een comeback. Hij voetbalt momenteel nooit mee in competitieverband maar we zullen dit seizoen echt iedereen nodig hebben in onze kern. Hij is de geknipte persoon om de potentiële afwezigheid centraal in de defensie van Jésus El Moro door zware verbouwingen deels op te vangen.”

“Kijk, over gele en rode kaarten kan steeds gediscussieerd worden en scheidsrechters fluiten ook niet altijd in ons voordeel. Michel Botero zijn tackles zijn vlijmscherp en technisch perfect uitgevoerd, maar toch zien sommige refs die al wat op leeftijd zijn dat niet altijd correct en geven hem dan kaarten. Die refs staan meestal dan ook te kijken vanuit de middencirkel en Botero’s tackles worden gebruikt als schoolvoorbeelden voor verdedigers in eerste klasse. Jammer genoeg zijn onze spelers dus eigenlijk te goed voor de scheidsrechters die worden aangeduid voor onze matchen. Toch wil ik hierbij ook nog benadrukken dat ik sportiviteit hoog in het vaandel draag.”

Afsluiten doet Betrand met zijn eigen ambitie voor volgend seizoen: “Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen waar ik scherper en fysiek sterker dan ooit wil worden en zo de ploeg mee aan de titel wil helpen.”