b Attractief voetbal, maar vruchteloos

Merelbeke – Het eerste competitieduel tussen The Yellow Riskers en EDV was er één met een hoge intensiteit en aantrekkelijk voetbal, maar het resultaat viel lelijk tegen. De Ves droop af met een 4-0 nederlaag.

men in red

In deze onzekere tijden, waarin ‘fake news’ door iedereen zonder kritische blik gretig wordt gevolgd, is er nog steeds uw wekelijkse portie onversneden topsport: een match van het weergaloze Eendracht De Ves. Na de commotie deze week n.a.v. een uithaal in de media op de trainer van EDV vol verzonnen feiten, was een duidelijk aangeslagen spelerskern in Merelbeke klaar voor de eerste echte opdracht van het nieuwe seizoen: 3 punten pakken voor een goede start. De vergelijking met een zieltogend Arsenal kwam reeds in de pers ter sprake, maar de beste remedie tegen kwatongen die onzekerheid in de ploeg brengen is en blijft reageren op het veld. Dat deed EDV dan ook. De eerste helft domineerde het de tegenstander en bracht mooi en aanvallend voetbal. De bal ging over de grond van voet naar voet, de communicatie was positief en een aantal spelers creëerden kansen, niet in het minst de afstandsschoten en kopballen van Enzo Fufo en de sterke voorzetten van Theodore Napravadolopulatos. The Yellow Riskers konden pas na 20 minuten in de eerste helft dreigen en scoorden tegen de gang van het spel in op een stilstaande fase.

In de tweede helft zette De Ves nog een tandje bij en er kwam een reusachtige kans voor Tamlick. Na een sluw pasje van Verstraeten volgde een schitterende dribble van Tamlick, die  jammer genoeg op de lat mikte. The Yellow Riskers zetten hun geld goed in, want bijna direct daarop scoorden ze de 2-0 met een steekbal achter de verdediging. Een kansloze Fret had nog weinig werk gehad tot dan. EDV ging verder op hun elan en zorgde voor een grote kans voor Simuniç die opnieuw de lat trof. Verder kreeg een zéér sterke Cocos een prachtige steekbal voor de keeper van Theodore, maar ook hij kreeg hem er niet in. De defensie stond eigenlijk goed te spelen, maar een 2-0 achterstand zorgde voor enige onrust, waardoor een te pakken bal toch nog in het doel van Raclet eindigde. Aan de overkant ontfutselde Verstraeten de bal voor de voeten van de keeper, die hem foutief neerhaalde, maar een penalty volgde onbegrijpelijk niet. The Yellow Riskers daarentegen kregen wel hun penalty, 4-0, boeken volledig toe.

De conclusie is dat ons oogstrelend voetbal niet genoeg rendeert en daar zal dan ook aan gewerkt moeten worden. Afspraak volgende week thuis tegen Elooi Lourdes.