b Eendracht De Ves krijgt niet wat het verdient

VESKOM – Oowk in zijn tweede wedstrijd kon Eendracht De Ves geen punten rapen. Met een goede mentaliteit miste het achterin en voorin efficiëntie en werd het uiteindelijk met te zware 2-6 cijfers afgemaakt. Coach Mbo liet zien tactische soepelheid te hebben maar moet toch met een nieuw plan komen om volgende week zijn eerste punten te rapen.

vligendevesIpv over de tegenstand heen te vleugelen ging EDV kopje onder

De wedstrijd begon goed en EDV had controle over de match en probeerde over de grond te voetballen. Met enkele knappe combinaties en een strakke organisatie groeide het geloof in de overwinning. Toch kwam het knullig op achterstand bij de eerste kans van Elooi Lourdes. De mentale klap was compleet als ook de tweede kans van Elooi Lourdes tegen de netten ging. EDV rechte de rug en na een mooie steekpas kon Tamlich met een hard schot in de winkelhaak de aansluitingstreffer maken vlak voor de rust.

Na een oppeppende speech van trainer Mbo wist iedereen wat te doen in de tweede helft. Opnieuw namen de spelers de match in handen maar opnieuw krijg het al snel een opdoffer. 1-3. Maar ook nu knokte de ploeg zich terug in de match en na een vrije trap kon Mbo na wat geharrewar de bal in doel trappen.

In plaats van dan erop en erover te kunnen gaan gingen de spelers kopje onder. De Vessen verdronken. Er was nog veel strijd en inzet, maar er werden geen drie goeie ballen na elkaar gegeven en het spel stokte. Elooi Lourdes buitte dit goed uit en kon nog driemaal scoren op de tegenaanval nadat EDV veel risico’s ging nemen. Eindstand 2-6.

Volgende week moet EDV op bezoek bij competitieleider Blue Ghent dus de spelersgroep rekent op trainer Mbo om met een tactische meesterzet het laken naar zich toe te trekken.