b EDV ten onder tegen sterk Neuf Mille

GENT – Met opgeheven hoofd trok de Ves zaterdag richting de blaarmeersen. Na een moeizame competitiestart met slechts 3 op 12 twaalf, was het 5 voor 12 voor coach MBO. Hoog tijd om aan te knopen met een overwinning.

heinzZijn de laatste uren van coach Mbo geslagen? De druk op de trainer wordt steeds groter en dit weekend moet er absoluut gewonnen worden tegen de laatste in de stand.

De honger was groot bij EDV. Het had dit seizoen nog maar één keer punten kunnen pakken en dit strookte niet met de vooropgestelde ambities van spelers en staf. Het wedstrijdplan was dan ook duidelijk, de tegenstander achteruitduwen en snel proberen scoren.
EDV startte met een 4-4-2 opstelling. Gedurende de eerste 15 minuten van de wedstrijd verliep het spel vrij evenwichtig. Toch kreeg EDV het al snel lastig tegen een goed voetballende tegenstander. Iets na het kwartier kon de rechtsbuiten van Neuf Mille door de buitenspelval glippen en de 1-0 simpel voorbij de kansloze gelegenheidsdoelman Indy Fufo binnenschuiven.

Na de 1-0 koos coach MBO ervoor om de opstelling te veranderen naar een 3-4-3. Deze tactische wijziging had als de doel de druk te verleggen naar de helft van de tegenstander. Helaas had dit een averechts effect op het spel van EDV. Neuf Mille domineerde de wedstrijd nog meer en al snel kreeg EDV nog 2 doelpunten om de oren. Aan het einde van de eerste helft stond het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.
Tijdens de rust werden er drie verse krachten ingebracht. Cocos, Kahn en El moro dienden de vessen nieuwe moed te geven en de wedstrijd te helpen kantelen. Maar EDV bleef het moeilijk hebben en Neuf Mille kon in de tweede helft nog twee maal scoren. Lichtpuntje was de scorende MBO die, na sterk storingswerkwerk van Cocos, de eerredder van dichtbij knap kon binnen knallen.

Het moet gezegd: aan inzet geen gebrek bij de vessen. Er werd veel gelopen en bij momenten goed om de bal gevochten. Gelegenheidsdoelman Indy Fufo had af en toe een knappe reflex in huis. Livinho, Baman, Kahn, Enzo Fufo en El moro boden weerwerk op de flanken. Achterin deden Mikis en Bond wat ze konden. De La Rouque, Simunic en Cocos probeerden centraal voetballend iets extra te brengen. Voorin was er veel goede wil bij Räpsat, Savage en MBO. Maar toch, de tegenstander was zaterdag meer dan een maatje te sterk voor EDV.

Door deze nieuwe nederlaag zakt EDV naar de kelder van het klassement. Het speelt volgende zaterdag een thuismatch tegen oude bekende ‘De Roos’. Het zal dan ook de steun van zijn supporters meer dan ooit nodig hebben. Ze geven mooi weer, toch al iets om naar uit te kijken.

Auteur: Simuniç Caravan