b Pijnlijk verlies voor EDV

Eendracht De Ves staat troosteloos laatste in de stand na een 2-4 verlies tegen De Roos. Zelf een comeback van sterspeler Pipi Imorales bleek niet voldoende te zijn voor de negatieve spiraal waarin het team van coach Mbo in zit te keren. “Van karton kan je geen vliegtuig maken,” reageerde Mbo bijzonder kritisch voor zijn spelers in een vlaag van ontgoocheling.

pipiZelfs een comeback van sterspeler Pipi Imorales bracht geen soelaas voor de crisis bij EDV

Toch mogen in deze nederlaag niet enkel naar de trainer kijken. Eendracht De Ves begon zoals te vaak te slap aan de wedstrijd en keek al snel tegen een eerste tegendoelpunt aan. Dat leek het sein voor sommige spelers om hun niveau op te krikken en al snel waren er enkele mooie combinaties te zien. Zo versierde de Ves enkele goede kansen op de gelijkmaker maar zoals zo vaak in voetbal kreeg de ploeg die wil voetballen het deksel op de neus na een snelle counter. De coach schreeuwde zijn mannen naar voor mét resultaat nog voor de rust. Na een uitstekende actie werd Rapsat alleen voor doel gezet waarop hij op de paal besloot. Gelukkig was speler-coach Mbo uitstekend gevolgd waarop hij de aansluitingstreffer gemakkelijk kon binnentikken. 1-2 voor de rust en het geloof om de match nog te winnen was terug bij spelers én talrijke supporters.

Dat geloof werd snel gefnuikt door twee tegendoelpunten in de tweede helft. Het moet gezegd worden, er viel een wereldgoal te noteren. De snelle middenvelder van De Roos koos voor een afstandsschot vanop zo een 30 meter en hij schoot de bal pardoes in de winkelhaak. Een beauty! Na een knappe actie van Enzo Fufo op de flank die de bal goed klaarlegde voor Pipi kon de Ves de score nog milderen maar het resultaat bleef hetzelfde. Een pijnlijk verlies tegen De Roos, de voormalige laatste in de stand. Eendracht De Ves neemt de rode fakkel over van De Roos en moet dringend op zoek naar punten.

Onze redactie wil niet te streng en kritisch zijn voor coach Mbo want we zijn ervan overtuigd dat hij er met hart en ziel voor strijdt op en naast het veld, maar soms is het gewoon op tussen spelers en een coach. Kijk maar naar Hein, Yves en René…. Zijn dat slechte coaches? Neen. Was hun ontslag de juiste keuze? Ja! Coach Mbo krijgt van het bestuur nog tot minstens half november en de volgende Vesraad om te bewijzen dat hij Eendracht De Ves toch terug op de rails kan krijgen en zo ook zijn eigen vel te redden. Wij hopen met alle supporters dat hij hierin slaagt. Te beginnen met de match tegen de leider in de stand Pomerans.