b Verlies voor Eendracht “Crystal Palace” De Ves

Melle – Een nieuw verlies voor EDV tegen de leider Pommerans brengt een crisis in het bestuur. Voorzitter De la Rouque pleitte al voor “complete anarchie”, maar de rest van het bestuur wil daar voorlopig niet van weten. Of dat ligt aan schrik voor represailles van de spelers, zoals het befaamde ‘bommeke’ in de douche, of aan onwil om de vele steekpenningen te verliezen die leden van het bestuur via cumulatieve functies krijgen is nog niet duidelijk.

anarchie

De wedstrijd begon zoals zo vaak bij De Ves vrij catastrofaal: eerste hoekschop van de match, slechte afspraken op het veld en simpel binnen tikken. Onheilspellende wolken pakten zich samen boven Melle, een strakke Zuidwester maakte het ballen moeilijk en de dubbele regenboog in de verte leek paradoxaal genoeg geen veelkleurige toekomst te voorspellen.

Goed 10 minuten later controleert Räpzät de bal ongelukkig en raakt hij de bal met hand in de eigen 16. Penalty. De scheidsrechter was blijkbaar niet op de hoogte van wat er zich tussen Manchester City en Burnley afspeelde, want dezelfde situatie werd daar niet bestraft. Maar goed, alle gekheid op een stokje, de scheids kon er wel voor fluiten. De strafschop werd feilloos omgezet en de ruststand was 2-0. De Ves voetbalde niet heel opbouwend, omdat de hoge drukking van de tegenstander dat moeilijk maakte, maar onze befaamde buitenspelval werkte wel wonderbaarlijk goed. Wel 12 keer trapten de aanvallers van Pommerans in de val. Van echte gevaarlijke aanvallen konden we dus niet spreken. Ook EDV had het heel moeilijk om iets op te zetten. We onthouden een strak en laag schot van Räpzät, een net gemiste kopbalkans van Gustavo Inamuder en een zwieper net boven de kruising van topschutter Verstraeten. Het eindresultaat was terecht, maar een beetje zuur, omdat er meer in zat voor EDV. Het scorend vermogen van De Ves zal dus dringend moeten verbeteren. Trainer Mbo reageerde na de match: “We speelden sterk, vooral Cocos, Tamlick en doelman Mikis waren alert.” De vraag naar ontslag moest natuurlijk ook gesteld worden. Mbo: “Nooit geloven wat ze in de boekskes schrijven, de pers schrijft nooit wat ik bedoel. Trump heeft daar een punt. Het enige wat ik hierover officieel kwijt wil is dat ik meer dan ooit achter de club sta, dat mijn staff (Fysieke coach Cocos, nvdr.) goed werk levert en dat ik er alles aan zal doen om de ploeg weer aan het winnen te zetten. Ik probeer dat op het veld ook te tonen. Wat jullie er dan van maken is jullie zaak, maar in mijn woordenboek staat het woord ‘opgeven’ niet.” Een laatste vraag stelde onze reporter bij Indy Fufo, die geblesseerd aan de kant stond: “Komt er anarchie binnen de club?” Indy: “Wat mij betreft is het al altijd anarchie geweest, ik vind dat die ijver om postjes te verzamelen moet stoppen. EDV zal ook blijven draaien als er niemand aan het roer staat. Het enige wat ik vrees is dat de spelers met een grote mond en weinig verantwoordelijkheid de boel zullen proberen saboteren.”