b Eendracht De Ves beleeft rampseizoen

KALKEN – Uw favoriete voetbalclub Eendracht De Ves beleeft een rampseizoen. Na dertien wedstrijden heeft de club uit het Wetterse slechts vier punten kunnen sprokkelen. Een trainerswissel twee maand geleden heeft geen soelaas kunnen brengen. Dringen drastischere maatregelen zich op?

charrel

Nochtans begon EDV vol goede moed aan de competitie en we hoorden bij voorbeschouwingen van spelers dat een top 5 plaats minstens de doelstelling was. Stiekem werd er zelfs gehoopt op een titel. Na dertien wedstrijden en een troosteloze laatste plaats zijn de ambities flink gefnuikt. Na een slechte start waren wij (terecht) kritisch voor trainer Mbo. Toen hij dan ontslagen werd legde de club zijn vertrouwen in trainer Cocos. Twee maanden later moeten we vaststellen dat trainers misschien te vroeg ontslaan kunnen worden.

Toch mag coach Cocos zich een stuk verstoppen achter de vele langdurig geblesseerde (top)spelers. Zo kan de club niet rekenen op flankspelers Johan Adam Vaduz en Simao Bahlzacar. Daarnaast liggen ook sterspelers en broers Fufo regelmatig in de lappenmand. Verder is ook de beperkte beschikbaarheid van Fret Raclette en Jesus El Moro een probleem en hun ervaring en rust wordt gemist. In het voordeel van Cocos speelt wel dat hij voor al zijn spelers elke week zware fysieke trainingen op het programma plaatst. Met wisselend succes. De trainingen zijn van een zeer hoog niveau en mindere goden in de spelerskern vrezen deze trainingen en laten deze dan ook te gemakkelijk aan zich voorbijgaan. “Sommige spelers zouden misschien eens in de spiegel kunnen kijken en hun afvragen of ze er wel alles aan willen doen,” was een niet mis te verstane uitspraak van coach Cocos.

Een club kan bij slechte resultaten dan wel een trainer ontslaan, al zijn spelers de laan uitsturen is moelijker. Moet het bestuur dan deze transferperiode niet creatief uit de hoek te proberen komen. Is het tijd na enkele jaren voor “jong” fris bloed?! De oudere knoken knetteren en kraken maar breken gelukkig nog niet. Maar het is duidelijk dat er een kwaliteitsinjectie moet komen en de vraag is waar EDV die kan halen. Het bestuur staat voor moeilijke tijden en heeft enkele zware knopen door te hakken.

Onze reporter wil er wel op wijzen dat het zeker niet allemaal kommer en kwel is binnen de club. Zoals trouwe supporters weten blinkt de club nog steeds uit in harmonie, vriendschap,  relativeringsvermogen en trotsheid om de normen en waarden die EDV als club uitstraalt. En volgens onze reporter verbleken de mindere resultaten nog steeds bij de ongeziene en unieke club die Eendracht De Ves is. Piscari In Aëre.

De club hoopt dan ook al zijn supporters dit weekend te mogen verwelkomen op zijn beroemde en beruchte nieuwjaarsreceptie. Zak deze zaterdag af naar de Veskom en zet samen met uw favoriete speler(s) het nieuwe jaar goed in met hapjes en drankjes. En aangezien u ondertussen al gefaald bent in uw goede voornemens maken we er net als vanouds een “lekker vuil dansfeestje” van!!! De club kijkt er nu al naar uit! Leuk detail: de tegenstander is Blue Ghent. Dit is de enige ploeg waar Eendracht De Ves dit seizoen al van kon winnen. Wat kan u nu nog tegenhouden?! Afspraak zaterdag 20 januari in de Veskom om 15 uur.