b EDV trekt opnieuw aan het langste eind, dit keer tegen Jugentus

EDV draagt nieuwe zege op aan Vladimir Poetin

Verkiezingen Rusland 2

Henri Storyplein – Gent  EDV won gisteren nipt met 4-5 op het veld van Jugentus, een hattrick van Mbo bleek van levensbelang voor de overwinning.

Na dagen van twijfel over de speelbaarheid van het veld en de weersomstandigheden besloot de bond  om de wedstrijd door te laten gaan en dat zal EDV niet betreurd hebben. De Ves speelde een héérlijke partij voetbal, vol vechtlust, grrrrrinta en cojones. Het zag er nochtans vrij bleek uit tijdens te rust: twee vroege goals tegen en veel moeite om balbezit vast te houden leken een lastige sneeuwpartij te voorspellen. De Ves had het moeilijk op het middenveld en ook op de flanken kwamen soms gevaarlijke aanvallen in de rug. Jugentus trapte twee keer op de lat na deze 2-0 voorsprong. Vlak voor rust kreeg Mbo een binnentikker voor de voeten en stond het opeens 2-1, een psychologische wereld van verschil.

Tijdens de tweede helft was de koude uit onze kleren en na een tactische positieverschuiving van Dürüm liep opeens alles veel vlotter. Enzo Fufo, Mbo Verstraeten en Diego De La Vega kregen veel ruimte vooraan, de combinaties liepen over meerdere stations en Fufo bedankte met de gelijkmaker heerlijk in de verste hoek gekruld van buiten de 16. Jugentus reageerde niet veel later met een tegendoelpunt na een vrije trap, waarbij de bal na de lat in de voeten van speler viel die volgens analysten uit buitenspelpositie kwam en die maar binnen hoefde binnen te tikken. Een onterecht toegekend doelpunt ging over de tongen van de enthousiaste menigte in het bezoekersvak. Geen twee minuten later wisselden Fufo en Verstraeten heel uitgekiend van flank bij een uitworp voor De Ves, de verdediging van Jugentus was met stomheid geslagen, de bal kwam opnieuw voor de linkervoet van Verstraeten en die besloot hard links binnen rammen! Gemakkelijk doelpunt, maar broodnodige gelijkmaker. Het vertrouwen groeide, Bertrand De La Rouque verdeelde steeds beter het spel, hij stak de bal richting De La Vega, die in de draai binnen trapte. Na 60 minuten stond EDV voor het eerst op voorsprong! Dat was ook zichtbaar op het gelaat van een aantal Jugentusspelers, maar fair play bleef gelukkig een gedeelde waarde bij de overgrote meerderheid van de spelers op het terrein. In een volgende aanvalsgolf werd een schot van Fufo geblokt, de bal kwam in een boog richting Verstraeten, die sluw in de verste hoek kopte en zo de 3-5 vastlegde. Jugentus kon nog één keer gevaarlijk zijn met een lange bal over de sterk keepende Cocos, maar verder dan een 4-5 kwam het niet meer.

Na de match droeg Verstraeten de overwinning op aan Poetin: “Net zo zeker als onze overwinning vandaag was, is zijn verkiezingsoverwinning morgen, vandaar dus ‘proficiat Vladimir’ vanwege EDV, nog steeds net zoals jij een vaandeldrager van democratie en mensenrechten.” Trainer Cocos reageerde uitgelaten: “Ik weet hoe ik sommige spelers het best tot hun recht laat komen, bv. Genghis Kahn, die opnieuw vurig elk gat dichtte.” Kapitein Simuniç bleef iets kalmer: “we staan nog steeds niet op onze rechtmatige plaats in het klassement, dus moeten we blijven vechten.” De supporters zongen uit volle borst “Wemmel Wemmel” als eerbetoon aan de veel te jong versleten speler. Kortom EDV olé olé!