b 2019 – HET JAAR WAARIN EENDRACHT DE VES KAMPIOEN WORDT

Eendracht De Ves, bekendste voetbalploeg van het land, rondt vandaag de voorbereiding af voor het nieuwe voetbalseizoen.

“Na maanden van intensieve trainingen, doorgedreven tactische besprekingen, een zuivering bij de trainersstaf, grote wissels in het bestuur én nieuwe transfers is de ploeg van’t stad helemaal klaar voor het seizoen 2018-2019.” aldus voorzitter Bertrand De La Rouque.

Tactische reformatie

Trainer Carlos Cocos heeft naar eigen zeggen enkele zeer belangrijke organisatorische veranderingen doorgevoerd, Om te vermijden dat zijn plan zou kunnen uitlekken, is hij tijdelijk ondergedoken. Zelfs zijn vertrouwelingen wisten lange tijd niet waar hij zich bevond of wat zijn toestand was.

Tijdens zijn afwezigheid was T3 Diego De La Vega -in de spelersgroep vooral gekend als “de schelen”- verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van Cocos zijn plan. Hij heeft echter nooit zijn plaats binnen de groep kunnen opeisen en zijn gezag werd nauwelijks erkend. Na veel protest van zowel spelers als bestuur werd De La Vega van zijn functie ontheven. Het bestuur van EDV besloot meteen de functie van T3 te schrappen. De La Vega reageerde duidelijk teleurgesteld: “Ik heb rancune.” en “Het ondoordachte besluit genomen op de vesraad.”

 

Dagelijks bestuur

Binnen het bestuur van Eendracht De Ves zijn ook enkele nieuwe benoemingen doorgevoerd.

Zo werd het ontslag van Michel Botero als ondervoorzitter op luid applaus onthaald. “Zijn periode als ondervoorzitter heeft evenveel impact gehad op de ploeg als zijn periode als voorzitter. Geen dus.” dixit een anonieme bron binnen het bestuur.

El Moro wordt zijn opvolger. Binnen de wandelgangen is El Moro gekend als een bekwame dossiervreter. Al durven sommigen te opperen dat zijn ambitie soms de overhand haalt op zijn loyaliteit.

Ook Rert Baman is na jaren trouwe dienst niet langer secretaris van Eendracht De Ves. Zelf had hij er graag nog enkele jaren bij gedaan, maar de leeftijd begon zijn tol te eisen en Baman kreeg het steeds moeilijker om zijn functie naar behoren uit te voeren. Even leek het er op dat zijn persoonlijke secretaresse M.B.O. zijn taken zou overnemen, maar tijdens verkennende gesprekken bleek deze toch te weinig voetbalinzicht te hebben. “Zijn kennis van badminton is indrukwekkend, maar wij zijn een voetbalploeg” reageerden enkele bestuursleden van Eendracht De Ves.

 

Vers bloed

Eendracht De Ves heeft na jarenlang vast te houden aan dezelfde bezetting ook enkele nieuwe spelers binnen gehaald.

Het gerucht dat Eendracht De Ves interesse had in Tita Tovenaar doet al even de ronde. Toen Real Madrid bekend maakte dat ze een vervanger zochten voor Ronaldo, besloot Eendracht De Ves niet langer te aarzelen en deed het de jamaïcaan onmiddellijk een aanbod dat hij niet kon weigeren.

“Ik wil zo graag aan de absolute top in Belgïe spelen!”,- Tita Tovenaar

Ook defensief doet Eendracht De Ves een goede zaak. De ervaren rotten van de Ves-defensie krijgen dit seizoen versterking van niemand minder dan de Duitse Hermann Deckendauger.

De polyvalente verdediger werd even genoemd als de opvolger van Kompany, maar de verdediger wil zijn carriere bekronen met de mooiste titel van allemaal en koos daarom voor zekerheid.

“Ik ben klaar om mee te draaien in de bovenkolom van het walhalla van het voetbal en indien mogelijk wat assists op mijn naam te zetten.”,- Hermann Deckendauger

 

Positivisme

Na alle zuiveringen en aanwinsten mag het duidelijk zijn dat dit Eendracht De Ves helemaal klaar is om dit jaar de titel binnen te halen, De sfeer binnen de ploeg lijkt uitmuntend. Iedereen staat scherp. De Vessen zijn duidelijk hongerig.

“Dit jaar worden we ongetwijfeld kampioen, en wie weet pakken we de beker er gewoon ook nog bij”

Dat belooft!