b Kantine EDV is huisje weltevree na winst op Jugentus

Beerproeve - Een bij momenten fonkelend EDV maakte er tijdens het slot 4-2 van tegen Jugentus. 
Het clubhuis van de thuisploeg oogt met 3 op 3 als een heerlijk frisse en gezellige woonkamer dezer dagen. 

weltevree

De eerste minuten van het spel leek het helemaal niet zo hoopgevend, na 5 minuten stond het 0-1 voor Jugentus na een bedenkelijke inbreng van gastkeeper Simuniç. EDV verzette zich (Wetters voor …het is niet echt duidelijk waarvoor maar het wordt gebruikt) ; het herpakte zich met een sterk kopbaldoelpunt van De La Vega op een hoekschop. Jugentus wist even niet meer van welk hout pijlen maken, want koopje-van-de-zomer Tita Tovenaar kreeg een heerlijke assist van Simuniç en knalde overhoeks binnen. Tita Tovenaar, de Jamaicaan die zijn carrière een laagje glans wou geven na een toch wel heel lange pauze bij tal van minderwaardige clubs, dacht bij EDV een soort  Central Coast Mariners  (de club van Usain Bolt) gevonden te hebben, maar zag vrij snel in dat het tempo toch niet van de poes was. Hij weerde zich kranig in de spits en bracht regelmatig gevaar. Toch kwam Jugentus nog langszij voor de rust door een iets te hoge pressing, waardoor de ruimte in de rug door een snelle tegenaanval makkelijk kon worden benut.

De rust bracht nieuw bloed op het veld, met als uitblinker Enzo Fufo. Die scoorde eerst op een moeilijke rebound van T. Tovenaar, daarna opnieuw met een – het moet gezegd – heel sterk afgeweken schot. Wie niet schiet kan niet scoren, klopt Enzo, maar hier ging vrouwe Fortuna wel echt heel sterk uit de bocht om die bal er nog in te laten zwabberen. Het was alsof Fufo meerdere hazenpootjes, een rek brandende kaarsjes en bossen klavertjes vier had aangekocht, om die goal te kunnen maken.

Topscorer van het moment, Enzo Fufo, blonk uit met twee doelpunten en knap voetbal, maar de eerlijkheid gebiedt J. El Moro te roemen voor zijn strijdlust. Deze Ngolo bracht vuur in het spel en ruimde goed op. ‘Jesus El Moro’ kreeg zijn bijnaam van de fans, omdat hij uit de doden leek opgestaan na een lange afwezigheid.

Eendracht De Ves kijkt de toekomst vol vertrouwen tegemoet, omdat het weet dat het, zoals die andere Jezus, zijn zaad op vruchtbare bodem heeft geworpen en niet op de rotsen of op de weg.