b EDV legt Noordse oppergod over de knie

boskabouter  Ganda – Er was eens een bostrol die iedereen kende als Karel de Bostrol. Hij wou graag een spelletje spelen in het bos met zijn kaboutervriendjes. Die kabouters moesten doen wat hij zei en een kastanje door het bos gooien, tot bij de bosnimfen met het gele hesje. Dat lukte aardig, Enzo de boskabouter kon de kastanje zelf in het konijnenhol van de bosnimfen koppen. Karel de Bostrol was heel blij toen. Maar toen deed Johan-Adam de Olijke Bosnicht zich een beetje pijn. Karel wist niet wat hij moest doen. Toen kwam toevallig Mbo het Snelle Haasje voorbij in het bos. Karel bond een touwtje aan zijn achterpoot vast aan een boom rechts achteraan in het bos en zei tegen het Snelle Haasje “Sorry Haasje, het is voor alle kabouters dat ik je vastbind.” Het Snelle Haasje vond het niet erg en probeerde de kastanje bij de andere boskabouters te krijgen, hoewel het touwtje soms in zijn pootje sneed. Bijzonder goed was Rudy de Kale Boskabouter uit Wiekevorst. Hij speelde zo goed dat alle kabouters blij waren dat hij speciaal mee was komen spelen.

De kabouters zetten de bosnimfen aardig onder druk en de tweede kastanje ging nu ook in hun konijnenhol. Deze keer was het Tita de Ijverige Poffer die de kastanje deed verdwijnen rechts van een bosnimf. Ook de derde kastanje trapte Tita de Poffer in het hol en nu was Karel de Bostrol héél blij. Alle kabouters waren ook blij omdat Karel de Bostrol ook heel boos kon zijn als het spel niet goed ging. Dan bond hij aan iedereen zijn voetjes een touwtje en mocht niemand spelen. Maar niet vandaag, vandaag was Karel heel blij. En toen kwam er een varkentje met een lange snuit, Indy was zijn naam.

EDV wint van Thor 97 met 0-3 en haalt 9/9.