b Sleurt voorzitter Kahn EDV naar de afgrond?

KALKEN – Sinds de Mongoolse Genghis Kahn op slinkse wijze de macht genomen heeft binnen Eendracht De Ves gaat het van kwaad naar erger met de club. De laatste weken werden er nauwelijks punten gepakt en het spel is dramatisch, maar er speelt nog veel meer achter de schermen. Een anonieme bron binnen de Ves gaf onze reporter deze quote mee: “Sinds Kahn voorzitters is, is hij de speelbal van één makelaar. Vorige week werden er nog twee spelers binnengehaald zonder een testperiode. Ongezien binnen de structuur van onze club.”

Na enig speurwerk kwamen wij uit op twee spelers die samen met Mogi Bayat enkele weken in voorhechtenis zijn genomen en ook samen vrijgekomen zijn met de heer Bayat. Het gaat hier over Midas De Saeleir en Thomas Baes. Twee celgenoten, twee vrienden, twee mannen die alles gedeeld hebben in hun cel en nu via hun makelaar bij Eendracht De Ves binnengesmokkeld zijn. Hun voorgeschiedenis in het voetbal? De ene, Midas, kwam al eerder uit voor De Kamikazeboys. Een zaalvoetbalploeg die beter kan wiezen dan voetballen. De andere, Thomas, heeft zijn opleiding gekregen bij de Alpaca’s, een groepje ex-gedetineerden die hun thuismatchen in een opvallende roze outfit speelt en waarbij de kapitein steeds de regenboogarmband als kapiteinsarmband draagt.

Maar hoe komen deze twee heerschappen dan terecht bij meest democratische voetbalclub ter wereld? Wel, onze onderzoeksjournalist zocht het voor u uit en stootte van de ene verbazing in de andere. Het begon allemaal met operatie ‘propere handen’. Onze gerechtsdiensten openden een ongezien deksel van een van de grootste beerputten in onze voetbalgeschiedenis. En daar zag Genghis zijn kans. In het verleden schrok Kahn er niet van terug om zijn halfbroer voor een gestolen jachtbuit (een gevangen vis) te vermoorden en ook nu zou Kahn nergens voor terugdeinzen om zijn uiteindelijke doel te behalen: voorzitter worden van EDV.

Mogi zocht een toppleiter om zijn zaak te beslechten en kwam al snel bij voorzitter Kahn uit. Kahn, die deze uitdaging wel zag zitten, wou boter bij de vis. Mogi dacht Kahn te paaien met enkele dure horloges maar dat was buiten de lepe Kahn gerekend. Deze zag zijn kans schoon om eindelijk aan het hoofd van de mooiste club van het land te komen. In ruil voor zijn hulp aan Bayat zorgde laatstgenoemde ervoor dat andere Vessen hun stem gekocht werd tijdens de voorlaatste vesraad om Kahn aan de voorzittersstoel te helpen. Als toemaatje beloofde Bayat nog twee topspelers in de volgende transferperiode voor EDV.

De machtswellustige Kahn zag zijn kans schoon en ging in op dit op papier wel erg aantrekkelijke voorstel. Toen enkele weken later hij Bayat dan ook voorwaardelijk vrij kreeg was de zaak erg snel beklonken. Bayat zocht en vond enkele vessen die door gokschulden in grote financiële problemen waren geraakt. Bayat beloofde deze schulden weg te werken in ruil voor Kahn als voorzitter te aanvaarden en voor hem te stemmen bij een volgende vesraad. Volgens onze bronnen gaat het over volgende vessen: Phil Bond, Gustavo Inamuder, Enzo Fufo, Simeone El Pato. Dat zij dan ook hun stem gaven aan Kahn tijdens de vesraad, spreekt niet in hun voordeel.

Maar Bayat zijn invloed gaat verder dan dat. Zo beloofde hij Diego De La Vega, een expert in de beurswereld, een gouden kans. Indien hij ook voor Kahn zou steunen zou hij een constructie opzetten om een financiële slag te slaan. Achteraf bekeken ging het hier over Teamer. Een scoutingssysteem voor teams dat Bayat via Kahn en Diego installeerde binnen de club om zo de koerswaarde de hoogte in te jagen. Uiteraard alweer een illegale constructie waarbij niet enkel Bayat, maar ook De La Vega en Kahn voor zo een twee miljoen euro konden cashen.

Hoe het nu verder moet met Eendracht De Ves? Zolang Kahn op de voorzittersstoel zit krijgt Bayat vrij spel tijdens de volgende transferperiodes. Hij beloofde bayat een exclusieve samenwerking met de club. Dat de twee net aangetrokken spelers niet speelgerechtigd zijn tijdens de laatste matchen voor dit seizoen, neemt Kahn er zonder problemen bij vanuit zijn voorzittersstoel. Want wat Bayat er niet bij vertelde tijdens deze transfers is dat de Kamikazeboys en de Alpaca’s een procedure gestart zijn tegen EDV voor het aantrekken van spelers zonder de club hiervan op de hoogte te stellen. Deze twee clubs gingen dan ook naar FIFA en het sporttribunaal om deze transfers teniet te doen. Een lange procedureslag dreigt hier en voorlopig kunnen zij dus niet spelen voor EDV. En wie verdedigt de club bij Fifa? U had het al geraden: Kahn. Hij factureert de Ves voor deze verdediging dan ook tot een half miljoen euro per maand. Dat hij daarvan 10% elke maand cash aan zijn vriend Bayat geeft is nogmaals een detail waarop onze onderzoeksjournalist gebotst is toen hij de twee heren samen zag in de eretribune van Charleroi. De club waar Medhi Bayat de plak zwaait, juist ja, de broer van Mogi…

Hoe de supporters op deze zaak zullen reageren valt nog af te wachten maar wij kunnen ons voorstellen dat zij dit niet kunnen accepteren en het ontslag van voorzitter Kahn zullen eisen. Toen we Kahn met deze feiten confronteerden wou hij hier geen commentaar op geven. Wordt ongetwijfeld vervolgd.